En rolig historia

Visste du att McDonalds spelar en ganska stor roll i Wästbyggs historia? 1995 byggde vi för första gången för hamburgerkedjan.

Vi måste ha gjort något bra för efter det byggde vi ytterligare 170 restauranger över hela landet. Vi blev riktigt bra på att bygga effektivt och sedan dess har vi haft flera mångåriga relationer med stora beställare.

Men allt började i Borås 1981. Samma år som Dallas hade tv-premiär i Sverige, Beyoncé och Zlatan föddes och Charles gifte sig med Diana. Då startade också Gunnar Ivarsson och Kjell Berggren Wäst-Bygg (bindestrecket slopade vi 2013). Där i begynnelsen arbetade Wästbygg främst med renovering och förädling av befintliga fastigheter i Borås och Ulricehamn. Men så sakteliga ökar även byggprojekten. 1992 passerar omsättningen 100 miljoner kronor.

Så blir då året 1995 och den där snabbmatskedjan hade valt Wästbygg till att bygga på Hulta i Borås. 1997 bygger vi McDonalds-restauranger över hela Sverige och Wästbygg visar att vi klarar av att bygga mycket och på flera orter.

Sedan dess har vår verksamhet utvecklats och växt i en stadig takt. Vi har lagt till vår projektutveckling och koncernbolaget Logistic Contractor som specialister på logistik. Vi har öppnat kontor i Göteborg, Varberg, Stockholm, Malmö och Jönköping. 2007 passerade omsättningen 1 miljard kronor. 2018; 3 miljarder.

2017 togs det viktiga beslutet att bli fossilfria till 2030. Dessutom har vi som mål att förfina vårt erbjudande och bli ännu bättre. Så vi saknar knappast utmaningar och chanser att satsa högt även framöver.